De sterkste bedrijven van vandaag de dag combineren innovatie en samenwerken om hun industrieën te veranderen. Managers weten dat de beste ideeën – of het nu gaat om een ​​nieuw product of een nieuwe service of de oplossing voor een al lang bestaand consumentenprobleem – vaak afkomstig zijn van mensen die je organisatie het beste kennen: je werknemers.

Workplace-Facebook-003-2

Wat heb je alleen aan een goed idee, als het een mailtje in een verborgen Inbox blijft? Slechts doorgestuurd is aan drie mensen? Als ideeën niet worden gedeeld verliezen ze hun waarde. Zie hier de kracht van de Connected Company: iedereen is betrokken bij bedrijfsprocessen en iedereen kan goede ideeën in een Nieuwsfeed plaatsen. Niet voor niets behoren Connected Companies tot de meest winstgevende, productieve en innovatieve organisaties ter wereld.

Workplace-Facebook-002-2

Iedereen is betrokken bij bedrijfsprocessen en iedereen kan goede ideeën in een Nieuwsfeed plaatsen

sq-Fotografie-2019_06_051739_LR-151x151
Bart Zuidgeest CEO @ NextNovate

1. Minder pilaren stimuleert innovatie

Naarmate organisaties meer digitaal geïntegreerd raken en nieuwe generatie werknemers in dienst treden, zijn de verwachtingen over werk ook verschoven. Medewerkers werken tegenwoordig in veel verschillende omgevingen, van traditionele kantoren tot huiskamers tot koffiebars. En dan ook nog aan veel verschillende projecten tegelijk. Connected Companies gebruiken platforms die communicatie en kennisuitwisseling tussen groepen actief aanmoedigen - pilaren zijn er om af te breken. Juist deze kruisbestuiving tussen verschillende generaties (of functies) op de werkvloer moet worden aangemoedigd voor maximaal succes.

 

2. Innovatie van overal

Connected Companies begrijpen dat een idee om het bedrijf te verbeteren overal vandaan kan komen. Ze staan dan ook klaar om daarnaar te handelen! Connected Companies gebruiken platforms met transparante en doorzoekbare discussiethreads om informatie te delen. Ze moedigen tweerichtingscommunicatie tussen afdelingen en werkgroepen aan – vaarwel wekelijkse statische statusupdates! In Connected Companies mag iedereen deelnemen aan de conversatie en kunnen de beste ideeën in daden omgezet worden. Geen wonder dat de meeste Connected Companies een toename van 32% in productinnovatie melden!

 

3. Verbondenheid zorgt voor productiviteit

Volledig verbonden organisaties kennen een spilover-effect: het hanteren van open communicatie creëert efficiënte in andere onderdelen van de organisatie. Open communicatie vermindert namelijk de behoefte aan vergaderingen, check-ins of statusdocumentatie. In een Connected Company verspillen medewerkers hun tijd niet aan het tevergeefs proberen te bereiken van collega’s via telefoon en raakt niemand verzand in ellenlange mailconversaties. Connected Companies gebruiken zowel innovatie als efficiëntie om betere bedrijfsresultaten te realiseren.

 

Wil jij ook advies over digitale innovatie en samenwerking?

Neem contact op

Blogs & Cases